Bagestål   Bagning med bagestål

Bagestål erstatter bagepladen. Bagværket placeres på den. Med tykkelsen, der kan opsamle en masse varmeenergi er den hjemmebagerens Power-Bank.

Stålet kan bruges som rstatning for pladen på forskellige måder:

  1. Brug over-/udervarme og damp.
  2. Lad kun rist og bagestål blive tilbage i ovnen.
  3. Sæt dampfad (+ sten) til damp i bunden af ovnen - evt på sin egen plade.
  4. Tænd for ovnen så tidligt at den og bagestålet er tilstrækkelig forvarmet, når formningen af bagværket er færdig. Det vil typisk tage ca. 40+ min. ved højeste varme med alm. ovnfunktion.
  5. Når ovnen er varm kan det forberedte bagværk placeres på det udtrukne stål på forskellige måder:
    • Træk ovnristen og bagestålet ud af ovnen på dens skinner.
      • Direkte på bagestål *).
      • På bagepapir / papirforme *).
      • På bagepapir og springform uden bund *).
      • På alu-bakke (aluminium pizzaspade uden skaft) **):
      **) "Opbygges" på spaden, der sættes ind på stålet.
    • Hold bagespaden let skråt ned mod bagestålets bagerste del.
    • Skub ovnristen ind.
    • Hæld varmt vand i dampskålen.
    • Luk ovnen.
  6. Brød:
    • Brug over-/udervarme og damp.
    • Bag brødet ved 250°C i 15-20 minutter til det er lyst gyldent.
    • Skru ned på 230°C og bag brødet yderligere 10-15 minutter til det er gennembagt, gyldent og lyder hult når du banker på det i bunden.
    • For at være bagt skal brødets midte have en temperatur på 95-98°C.
    • Tag brødet ud, og stil det på en rist, så det får luft hele vejen rundt.
    Boller:
    • Bag ved varmluft i ca. 15 minutter på 250°C.
    • Efter 10 minutter lukkes dampen ud og dampskålen fjernes.
    • Tag bollerne ud, og stil dem på en rist indtil de er afkølede.